Острів радості: інформація для фахівців

Лютий-жовтень 2023

Гарна новина для українських фахівців, які мешкають в Віттені, Бохумі, Веттері, Дортмунді, Ессені та навколо. Aktion Mensch e.V. підтримав проект , який поєднує роботу з дітьми та підлітками в Віттені з підвищенням кваліфікації педагогів, психологів та арт-терапевтів у галузі травмопедагогіки.

Основні активності проекту:

I. Січень 2023 року:
Формування дитячих груп, запрошення українських фахівців.
Проведення 6-годинного вступного заходу для українських фахівців, які братимуть участь у проекті. Обговорення та, за необхідності, адаптація запланованих лікувально-педагогічних концептів.
Проведення двух 6-годинних вступних сесій для батьків, мета яких – показати їм продуктивність запланованої роботи.

II. Лютий – травень 2023 р.
Травмопедагогічна робота з дітьми та підлітками: 2 групи по 30 дітей або підлітків у кожній, 1 раз на тиждень, 2 навчальні години кожна. Праціює Мінка Штраубе та українські фахівці в якості асистентів, з перекладом. Спільна рефілексія після кожної зустрічі, за участю перекладача.

III. Кінець травня-початок червня
Проведення воркшопу для всіх учасників за проміжними результатами проекту із запрошенням батьків. У разі потреби- адаптація лікувально-педагогічних концепцій.
IV. Червень-вересень 2023 року:
1.Травмопедагогічна робота з дітьми та підлітками: ті ж самі групи по 30 дітей або підлітків, 1 раз на тиждень, по 2 навчальні години кожна. Працює Мінка Штраубе та українські фахівці в якості асистентів, БЕЗ перекладу. Спільна рефлексія після кожного заняття. За участю перекалдача.

  1. Організація циркового, театрального або евритмічного проекту для двох груп разом.

Додатково:

Травмопедагогічна робота з дітьми та підлітками в 4 додаткових містах, ймовірно, Дортмунд, Бохум, Ессен та Херне: по 30 дітей або підлітків, 1 раз на тиждень, по 2 заняття кожне. З дітьми працюють українські фахівці, яки були асистентами у Мінки.

Супервізії Мінки один раз на тиждень.

Кінець вересня: Підсумковий захід з усіма учасниками проекту та батьками. Реєстрація до 30.01.2023 за посиланням: Viewform

Мінка Штраубе: психотерапевт, кризовий педагог, медіатор, педагог вальдорскої системи освіти, арт-терапевт. Взяла участь в більш ніж 20 терапевтично-навчальних міжнародних місіях у регіонах війн та природних катастроф, з метою допомоги дітям в кризових ситуаціях.
Співзасновниця та викладачка IINTP – Вільного міжнародного інституту травмапедагогічної освіти.

Інформація: e.grenzenlos@gmail.com